Tuesday, December 18, 2012

Saya Berjaya Naikkan Berat Badan

Posted by cha ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♥ at 7:39 PM 0 comments
Assalamualaikum.
Haa.. entry kali ni cha nak kongsi tips untuk menaikkan berat badan.
orang kata minum air beras yang dah di tanak tu. tapi tak sedap, cha tak suka >_<

okay guys, ni apa yang perlu amalkan -
  • makan pada pertengahan malam. dalam2 pukul 12a.m-2a.m .

- cara ini tidak berapa elok untuk diamalkan secara terus-terusan. nanti muncit perut hang ;)
amalkan pada permulaan anda ingin menaikkan berat badan.

  • pengambilan vitamin sampingan, collagen dll
- cara ini amat mustajab. pengambilan vitamin sampingan ini akan menaikkan nafsu makan anda
dan memberikan bentuk badan yang ideal. bukan sahaja menaikkan berat badan malahan, dapat melicinkan kulit, memutihkan kulit dan mengembalikan keremajaan wanita.

  • makan banyak-banyak
- haa ni step paling senang ! sarapan, lunch, minum petang, makan malam dan makan tengah malam.
haa bila dah cukup semua ni, insyaAllah, dalam 2minggu dah nampak ketaraannya.

-selamat mencuba-

Tuesday, December 4, 2012

Tips Bergaya MENTION Cara Saya

Posted by cha ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♥ at 7:22 PM 0 comments
assalamualaikum. morning sayang :)
yaahh, today is the day cha akan jumpa ramai kawan baru. hari ni cha pergi JJ bukit tinggi.
and about 200+ orang yang pergi sana hari ni. so, penampilan haruslah nampak menarik.
what i'm gonna wear is ..



whoaaa! matching tak? grey orange grey orange gituuu^^
haa cha akan pakai dengan aksesori seperti gelang dari Vincc, rantai superman and earing superman :)

over? ehh takda laa. ni lah style baru untuk remaja sekarang. kalau macam cha, cha suka bermain dengan warna2 berani seperti warna2 terang yang menjadi perhatian orang.
TIPS - jangan pulak dah seluar warna terang baju pun nak terang jugak. sakit mata orang nanti.
bila menggayakan baju or seluar dengan warna terang, salah satu (baju or seluar) mesti lah digayakan dengan warna tenggelam (warna kurang cerah) supaya penampilan nampak MENTION .

dari segi AKSESORI pulak, remaja zaman sekarang menggemarkan rantai jenis labuh. pemilihan loket juga mestilah yang COOL. macam symbol superman, mustache dll.
TIPS - pemakaian baju dengan warna terang dan sederhana plain akan lebih MENTION kan lagi rantai yang anda pakai.

gelang, cincin dan subang pula boleh digayakan dengan style ringkas. TAK perlu terlalu MENTION aksesori2 seperti ini jika pakaian dan rantai anda sudah menonjol. nanti nampak macam badut pulak ;)

okayy korang boleh tengok sabahagian daripada aksesori yang cha gemari di bawah..


-selamat mencuba-

masalah keguguran rambut dah reda ! rambut tumbuh laju gila !

Posted by cha ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♥ at 4:39 AM 0 comments
Assalamualaikum. good evening.
waaaa :O look out entry cha kali ni. mesti korang tertanya2 'apakah rahsianya?'
okayy, rambut cha baru diwarnakan 3-4 minggu lepas. then bila rambut asli dah tumbuh lagi ketara laa kita bole tengok laju mana rambut kita boleh tumbuh. about 1cm jugak ketaraannya.

okay, sekarang ni cha nak share produk apa yang cha guna. 
cha cuma guna shampoo biasa. sunsilk? pantene? haa bukan laa. cha guna produk Follow Me.

shampoo (volumizer)

conditioner

agaknya Volumizer dia dah menjadi la kot ;) cha dah pernah try sunsilk, pantene, herba essence. rejoice.
tapi apa yang cha boleh comment is, produk yang cha pakai sekarang dah bayak kurangkan masalah keguguran rambut yang cha alami dulu. seriously! tak tipu punya. member cha pun dah try, dia kata masalah rambut gugur dia pun dah makin reda.
too all guys kat luar sana. cuba la try rahsia kecantikan cha. ecehh gituu^^
kalau berjaya, jangan lupa tell me about your story kayh.

 

pisz ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♥ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei